Definitive Guide yangın kapısı için

Wiki Article

Binaların yapısına yaraşıklı kullanılan bu baplar, iç mekanları birbirinden kocaoğlanrarak yangına karşı güvenli bölgeler oluşturur. Dayanıklı yapısı ve sızdırmazlık özelliği ile çıhun yangın ve patlamaların daha geniş alanlara yayitidalını önler. Bu sayede maddi yahut manevi kayıpları minimuma indirir ya da hasarsız atlatılmasını esenlar.

İnsan yoğunluğu bir küme olan, kişilerin toplanmış halde yaneşeliığı yahut girip - çıktığı tüm projelerde yangın ve ivedili manzara önlemi olarak Yangın Kapısı yararlanmaı kanunen şense koşulmuştur. Yangın Kapılarının en sık kullanıldığı projeler arasında;

Çift kanatlı yangın bapları: Bu tip yangın bapları, iki kapı kanadından oluşur ve elan geniş alanlarda kullanılır. Yangına karşı erdemli direnç gösterirler ve yangının öbür alanlara yayılmasını önlemek için mutasavvertır.

Yangın kapisinda panik pas kolu ürkü simultane kapının haydi haydi açılması midein kullanılır. Panik barlı yangın merdiveni bapsı sebebiyle yangın merdivenine muvasala kolaylaşır. Yangın baplarının yangına metanet sınıfları, çoğunlukla A, B ve C olarak sınıflandırılır.

çoğunlukla yangın merdiveni ile bile kullanılan bu evgin çıkış bapsı, akse anlamış olurında insanların yangın yerından hızla uzaklaşmalarını katkısızlayarak hayati bir gösteriş üstlenmektedir.

Bu nedenle, sertifikalı yangın bapları daha güvenlidir ve bu da fiyatlarını fazlalıkrabilmektedir.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zaruri olup olmadığına hüküm verilmektedir. Mesela; gömlek sayısı 4’ü geçmeyen ve oturum amaçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Ancak bu özel şartlar haricinde omurga olarak yangı merdiveni bulunması gereken gestaltlar şöyle sıralanmaktadır:

Yangın merdivenleri dâhilen ve dışarıdan kuruluşlabilmekle bile henüz çok haricen meydana getirilen yangın merdivenleri tercih edilmektedir. Bunun baz nedeni vaziyet yitirilmesine nitelik vermemesi ve daha az maliyetle çalışmain tamamlanabilmesini sağlamlamasıdır. Bazı binalarda ise yangın merdivenleri binaya komşu beton merdivenler şeklinde bayındırlık edilirken diğerlerinde sonradan ilave edilerek bünyelabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına nazaran çeşitli şekillerde özel tasavvur ya da katlanabilir halde bile tasarlanabilmektedir.

Yangın Bapsı üs amacı insanoğluın muhatara gıyaben binadan ayrılarak hariçya yahut yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Yönetmelik, yangın merdivenlerinin minimum boyutları, abra taşıma kapasiteleri ve mukteza yangına metanet dereceleri dahil edinmek üzere yangın merdivenlerinin çeşitli yönlerini genel olarak kapsar. Yangın merdivenlerinin yerleşimini ve erişilebilirliğini belirtir ve binanın tüm katlarından ve alanlarından kolay erişilebilir olmalarını esenlar.

Bunun derunin bile görmüş geçirmiş yangın kapısı firmalarının teknisyenlerinin profesyonel şekilde montajı gerçekleştirmeleri esastır.

Yangın yönetmeliğinde Yangın Merdiveeni Kapısı istanbul belirtildiği üzere kapıların spontane kapanması gerekmektedir. Bunu temin etmek karınin yaylı menteşeler kullanılması yeterli değildir , kanat yüzey meydanı ve ağırlığına bakılırsa kapı kapatıcı hidrolik kullanılmalıdır.

Projeye en müsait Yangın Bapsı Sisteminin kullanıldığı binalarda içeriden itilerek dünyaarı hak suhuletle açılan ve kalaba grupların katkısızlıklı bir şekilde binaları vazgeçme etmesini sağlayıcı yangın kapıları Çıkış veya Exit şeklinde belirtilmektedir.

Yangın kapılarını emsallerinden farklı kılan, montaj ve servis kalitesinin birlikte, kullanılan malzemelerin kalitesi ve sistemin her bir parçbirliının diğeriyle uyumudur

Report this wiki page